Adliyelere Kürtçe tercüman alınacak

Haber Giriş : 16 Ekim 2006 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adli yargıda, Adalet Komisyonu tarafından bilirkişi olarak görevlendirilmek üzere Arapça, Almanca, Fransızca, Farsça, Flemenkçe, İngilizce ve Kürtçe bilen tercüman alınacağı açıklandı.

Erzurum Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi, Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından yerel gazetelere verilen ilanda, 66 meslekten bilirkişiye ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Erzurum ile Aşkale, Çat, Horasan, Pasinler, İspir, Karayazı, Tortum, Oltu ve Hınıs ilçelerinde 2007 yılında görevlendirilecek bilirkişi listesi oluşturulmaya başlandı. 2- 16 Ekim tarihleri arasında başvurada bulunacaklarda, T.C. vatandaşı olmak, 25 yaşından küçük olmamak, en az üç yıllık mesleki deneyime sahip olmak şartları aranıyor.

Adayların affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile devlete karşı işlenen suçlar ile basit, nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, kaçakçılık, ihalelere fesat karıştırma, yalan tanıklık suçlarından birinden hüküm giymemiş olmaları gerekiyor. Komisyon başvuruları 30 Kasım gününe kadar değerlendirecek, bilirkişi olmaya hak kazananlar, Aralık ayında Birinci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yemin ederek göreve başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber